2011. február 27., vasárnap

Türelem


“Arra kérlek tiszta szívemből, hogy légy türelemmel szíved rejtelmei iránt, és igyekezz úgy szeretni a kérdéseket, akár a lezárt szobákat vagy az idegen nyelven írott titokzatos könyveket.
Ne kutass olyan válaszok után, amelyeket nem kaphatsz meg, mert nem tudnál együtt élni velük. Az egyetlen cél, hogy megélj mindent.
Élj hát most a kérdéseknek. S így fokozatosan, anélkül, hogy észrevennéd, egyre közelebb kerülsz ahhoz a távoli naphoz, amikor majd választ kapsz mindenre.”

Mindennek meg van az ideje a nap alatt. Minden dolog számára létezik kedvező, és kedvezőtlen időszak, minden felemelkedik, majd újra elmerül.  A lüktető energia felemelkedési szakaszában megfogant gondolatok és cselekedetek könnyen haladnak a siker felé, ám a leszálló ágban létrejött gondolatok, és cselekedetek mindig csak mérsékelt hatással járhatnak. Mindig meg kell várnunk a következő hullámhegyet.
Ideje van a tettnek, és a nyugalomnak. Ideje van a beszédnek, és a hallgatásnak. Van, amikor dolgoznunk kell, ideje van az építkezésnek, és annak is, hogy befelé forduljunk, türelmet tanuljunk, és várakozás közben felkészüljünk a következő hullámhegy érkezésére.
Mindannyiunknak van saját ritmusunk. Ha rálelünk, képesek leszünk a magunk javára fordítani egy adott ciklus energiáit, és bármely szakaszban legyünk is, megtanuljuk, hogyan áradjunk együtt összhangban ezekkel.  Nem szegülünk ellen a sorsnak, nem siránkozunk miatta, hanem tanulunk, és tanulunk.
Megfigyelted már életed kisebb-nagyobb időszakait? Volt e olyan időszak az életedbe, mikor minden könnyen haladt, míg máskor úgy érezted semmi nem jön össze?  A türelem is gyakorlást igényel. Tanulj, és csendesen elmélkedj. Gondold végig, hogy mindent megtettél e azért, hogy az álmod valóra váljon. És mikor ez megtörtént tudtad e élvezni munkád gyümölcsét?
Ha felismerjük, hogy az élet körforgás, biztonságra tehetünk szert, és megtanulunk jól időzíteni, ha pedig türelmesen várakozunk, és felkészülünk a következő alkalomra, megtapasztaljuk, hogy a legtöbb lehetőség újra és újra felbukkan az életünkben.

“A türelem nem egy passzív dolog, ellenkezőleg, az aktivitást jelenti, valójában az erőfeszítéseink összpontosításáról van szó.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése