2011. február 22., kedd

Az akarat törvénye


,,Nem vagyok biztos abban, milyen lesz a mennyben, de egyet biztosan tudok. Ha meghalunk és eljön az idő, hogy az Úr ítéljen fölöttünk, nem azt kérdezi majd: mennyi jót tettünk életünkben, hanem mennyi szeretettel tettük.”
Ha cselekedeteinket az emberiség magasabb rendű javának szenteljük, ihletett ragyogás támad lelkünk központjában.
A magasabb rendű akarat törvénye akkor válhat különösen hasznossá számunkra, ha hajlamosak vagyunk arra, hogy saját véleményünket, hiedelmeinket másokra ráerőltessünk, megfeledkezve arról, hogy mindenkinek a saját útját kell járnia. De akkor is, ha gyakran előfordul, hogy meghiúsítjuk saját terveinket, ha titokban kételkedünk saját jóságunkban, vagy ha arra vágyunk, hogy mélyebb, jelentőségteljesebb kapcsolatokat alakítsunk ki. Akkor is segít, ha esetleg magányosnak érezzük magunkat.
Ha életünkben alkalmazni akarjuk e törvényt, elég ha feltesszük magunknak a kérdést: Mit tennék ebben a helyzetben, ha a bennem lakozó bölcs, szeretetteljes, együtt érző , emberbaráti és mindent tudó szellem vezérelné cselekedeteimet?  Ez a törvény azért is működik nagyon jól, mert mindannyiunkban ez a szellem munkálkodik, csak kapcsolatot kell vele teremtenünk.  Ha megszólítjuk ezt a magasabb rendű akaratot, kapcsolatot teremthetünk az önös érdekeken túlmutató célokkal, és képesek leszünk minden érintett ember magasabb rendű érdekeinek megfelelően cselekedni. Pl. Aszály idején akkor is esőben fogunk reménykedni, ha lyukas a tetőnk.
A legtöbben rendszerint a személyes vágyainknak megfelelő dolgokban reménykedünk, és azt nézzük, mi szolgálja saját érdekeinket. Ezért azt a kérdést tesszük fel: Mi az én választásom, mire vágyom én, milyen irányban halad az én életem? Vagy lehet, hogy ezt a személyes indítatást kiterjesztjük a családunkra, barátainkra. Ez már tágabb kapcsolatrendszerre utaló magatartás, de továbbra is két részre osztja az emberiséget: a mi belső, és az ők külső körére.
Mikor énünk akarata szerint munkálkodunk, korlátozzuk önmagunkat, és lehet, hogy elérünk bizonyos eredményeket, de ha elbukunk, egyedül bukunk. Ha azonban a szellem magasabb rendű akaratában munkálkodunk, több energiát, és ösztönzést kapunk. Ha az ember a számára elrendeltetett feladatnak megfelelően él, és engedelmeskedik a világmindenséget kormányzó törvényeknek, kiteljesedik az élete. Mikor a magasabb rendű akarathoz fordulunk útmutatásért, érezni fogjuk, hogy megnyílunk, emelkedetté válunk, és kapcsolatba kerülünk egy nagyobb céllal: életünk mélyebb, ugyanakkor magasabb rendű értelmet nyer. Ha ez a magasabb rendű akarat belső érzetével összhangban éljük az életünket, és minden szavunkat, minden cselekedetünket az egész emberiség javának szenteljük, az együttérzés, a szeretet és a világosság energiái fognak áramolni mindennapi életünkbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése