2011. február 9., szerda

Az egyensúly a különböző számoknál



Sokan úgy lelünk rá saját egyensúlyi állapotunkra, ha megvizsgáljuk a korlátainkat, és felfedezzük mindkét végletet, majd tanulunk cselekedeteink következményeiből. Bár, nem ez a legkönnyebb út, legtöbben mégis ezen az úton járunk. Mások tapasztalatai, és tanácsai nem feltétlenül érvényesek a mi esetünkben. Néha nekünk magunknak kell rájönnünk a dolgokra. A tapasztalás útja talán nem a legkönnyebb tanulási mód, ám úgy tűnik, ez a legbiztosabb. Legyünk akár férfiak, akár nők, egyensúlyt teremtettünk e férfias és nőies oldalaink között? Egyensúlyt teremtettünk e a munkánkban, párkapcsolatunkban? Azonos mértékben törődünk e önmagunkkal, és embertársainkkal?
Hogy is néz ez ki, ha az életszámunkra vetítjük ki:
Ha az 1-es életfeladatán munkálkodunk, egyensúlyt kell teremtenünk a végletes felsőbbrendűség, és a bizonytalanság között.
Ha a 2-es életfeladatán munkálkodunk, meg kell lelnünk a középutat a túlzott segítségnyújtás, és a megbántott ellenállás, illetve az elzárkózás között.
Ha a 3-as életfeladatán munkálkodunk, egyensúlyt kell teremtenünk a túlzott, rögeszmés magabiztosság, és a depresszív önbizalomhiány között.
Ha a 4-es életfeladatán munkálkodunk, egyensúlyt kell teremtenünk elménk és érzelmeink, az analízis, és a zavarodottság között
Ha a 5-ös életfeladatán munkálkodunk, egyensúlyt kell teremtenünk a végletes függés, és a végletes függetlenség között.
Ha a 6-os életfeladatán munkálkodunk, kiegyensúlyozott realizmusra kell törekednünk, nehogy ingadozzunk a realizmus, az idealizmus és az elkerülhetetlen csalódottság állapota között.
Ha a 7-es életfeladatán munkálkodunk, egyensúlyt kell teremtenünk a túlzott, naiv bizalom és az elárulástól való félelem állapotai között.
Ha a 8-as életfeladatán munkálkodunk, egyensúlyt kell teremtenünk a passzivitás és az agresszivitás, illetve a túlzott bőség, és a nincstelenség között.
Ha a 9-es életfeladatán munkálkodunk, egyensúlyt kell teremtenünk a puritán és hedonista hajlam, illetve a merev teljesség és annak ellentéte között.
Ha önmagunkba nézünk, és ezt megvizsgáljuk, segíthet, hogy átfogóbb nézőpontból lássunk önmagunkat, megtegyük a megfelelő változtatásokat, és ráleljünk az egészség, a harmónia és a belső béke mély érzetére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése