2011. február 18., péntek

A teremtés


,,Élj nagy elvárásokkal, és nagy dolgok fognak történni az életedben”

Vajon a tapasztalásaink alapján alakítjuk ki a hiedelmeinket, vagy a hiedelmeink alakítják a tapasztalatainkat?  Szinte gyerekkorunk óta folyamatosan programozott érzékenységet, és elvárásokat raktározunk el a tudatalattinkban. Ha az a meggyőződés él bennünk, hogy senkiben sem bízhatunk, előbb-utóbb megtaláljuk életünkben az erre utaló bizonyítékokat. A legmélyebb tudatalatti szinten élő elvárásaink és hiedelmeink az idő során külső valósággá válnak. Ha tiszta intuíciókon alapuló elvárásokat teremtünk magunkban, meghaladjuk korábban feltételezett határainkat.
Elgondolásaink, elvárásaink általában megjelennek az életünkben, mivel finom, és rejtélyes pszichofizikai erőket hozunk mozgásba általuk, a hasonló a hasonlót vonzza. Azok, akik egész nap pozitív dolgokra gondolnak, de közben magukban elkönyvelték, hogy semmi nem fog változni, akkor ez valóban nem fog bekövetkezni. Ha meg akarjuk ismerni tudatalatti elvárásainkat elég, ha megnézzük, milyen életet élünk jelenleg, és egyaránt megvizsgáljuk annak kellemes, illetve kellemetlen tényezőit is. Ha felismerjük, mekkora hatást gyakorolnak életünkre elvárásaink, megtehetjük a szükséges lépéseket, hogy megváltoztassuk azokat a dolgokat, amik többé már nem szolgálják érdekeinket. Kialakíthatunk magunkban új elvárásokat, nem kell arra várnunk, hogy tapasztalataink erősítsék meg azokat, hozzuk létre önmagunkban őket.
Erre nagyon jó, ha vizualizáljuk elvárásainkat, ha látjuk magunkat új barátaink körében, vagy gazdagabban, azaz látnunk kell, hogy szert tettünk arra, amire vágyunk. A másik, fel kell ismernünk minden ,,ellenséges” üzenetet, ami akkor  merül fel bennünk, amikor megfogalmazzuk, mire vágyunk. Ezután, ki kell nyilvánítanunk ezeket az üzeneteket. Pl. Ha azt szeretnénk vizualizálni, hogy gazdagok leszünk, de észrevesszük, hogy egy érzés, gondolat így szól hozzánk: ,,Ez ostobaság, a csőd szélén állsz”, mondjuk ki azt hangosan. Ha szükséges, mondjuk ki többször is. Ez az eljárás segít abban, hogy eloszlassuk azokat az ellentétes üzeneteket, amelyek megakadályoznak, hogy egyértelmű, következetes és pozitív elvárásokat alakítsunk ki magunkban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése