2011. február 7., hétfő

Önkifejezés


Leggyakrabban a beszéddel fejezzük ki önmagunkat, de ide tartozik a színjátszás, festészet, szobrászat is. Az érzelmi energia, érzésekből áll, és ezek az érzések jelenthetnek bánatot, félelmet, örömöt, lelkesedést. Ezek blokkolása kiválthat torokfájást, gyomorfekélyt, hasüregi panaszokat, izomfeszültséget, különböző daganatokat, és egyéb fizikai betegségeket. Az idős emberek azért tapasztalnak több ilyen jellegű problémát, mivel életük során több elfojtott érzés gyűlt fel. Ha megtesszük a megfelelő lépéseket, megfiatalíthatjuk magunkat, meggyógyíthatjuk testünket, és az önkifejezés egy új formáját tanuljuk meg.

Az önkifejezés energiáinak egy társra van szüksége. Egy olyan személyre, aki meghallgat, esetleg értékel minket. Az állatok is remek hallgatóságok, soha nem ítélkeznek, és nem tesznek szemrehányást. :) Érzéseinket kifejezhetjük pozitív, és negatív módon egyaránt. A pozitív önkifejezés inspiráló, felemelő formája a beszéd, színjátszás..stb. A negatív önkifejezés a káromkodás, panaszkodás, kritizálás formáját öltheti magára. Ez letöri, és megbántja az embert.  Negatív érzéseinket is kifejezhetjük pozitív formában. Ha nagyon dühösek vagyunk, sértegethetjük is az illetőt, de mondhatjuk azt is: Most mérges vagyok rád amiatt, amit tettél, és ez egy olyan falat emelt közénk, amit nem szerettem volna.

Bármilyen önkifejezési formát válasszunk is, bárhogy fejezzük is ki önmagunkat, ezek az energiák mindig képesek ösztönözni érzéseinket, és felkavarni érzelmeinket. Ha kapcsolatot teremtünk őszinte érzéseinkkel, és felszabadítjuk azokat, a teljesség új szintjére juthatunk el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése