2013. május 20., hétfő

Az ikerlelkek közötti vonzerő





,,Ha alapvető dolgokban nem sikerül egyezségre jutni, nincs értelme közös terveket szőni.”

Az egyik leggyakoribb kívánság- az egészség mellett- a boldog és elégedett párkapcsolat. Az ideális társ magunkhoz vonzásának feltétele megint csak az, hogy a megfelelő rezgésteret létrehozzuk. Ha két ember egymásra hangolódik, minden látszólagos akadályt legyőzhetnek. Sokszor nem is sejtik, hogy már úton vannak egymás felé, és alaposan meglepődnek, mikor összetalálkoznak álmaik hölgyével vagy lovagjával.

Amikor két ember felismeri egymást, elsősorban saját magunkat ismerjük fel. Amikor valakivel azonos hullámhosszra kerülünk, nincs szükség többé szavakra. A másik emberrel összhangban lenni a legnagyobb boldogság, ami csak létezik. Végre célunkhoz értünk: önmagunkhoz. Hiszen valójában csupán saját magunkat érezzünk, magunkhoz kerültünk közelebb. Bennünk tükröződik a másik. Amit szerelemnek nevezünk, az az önmagunk iránti szeretet felismerése, az eggyé válás magunkkal és a másikkal. Valójában mindig önmagunkat keressük a másikban. Ha alapvetően egyformának érezzük magunkat társunkkal, még a válságos helyzetek sem szakíthatnak el egymástól, és a nézeteltérések sem vethetnek közénk éket.

Egy kapcsolatnak megvannak a maga válságos időszakai. A válság azonban megtisztulást és gyógyulást is hoz magával. Felnőttebbé válunk általa, kigyógyulunk visszamaradt gyerekességünkből. Ez néha komoly fájdalmakkal jár, és az egész kapcsolatra nézve súlyos megterhelést jelent. Am egy összehangolódott pár minden megpróbáltatást kiáll. Semmi sem ingathatja meg bennük az összetartozás érzését.

Sokkal nehezebb dolga lesz egy olyan párnak, akik között nem teljes az összhang, mert nincs meg köztük az abszolút vonzerő köteléke. Ha ilyen pár dönt a közös élet mellett, útjuk nehezebb lesz. Mindketten érezni fogják, hogy híján vannak vonzerőnek, valójában azonban a közös hullámhossznak vannak híján.

Vajon, miért nem vonzzuk magunkhoz rögtön ikerlelkünket? Az ok saját magunkban keresendő. Rezgésterünk sokszor nem is őrá irányul, hanem egész más szempontokra. Talán sokkal jobban vágyunk a kielégítő nemi életre, vagy az anyagi biztonságra, esetleg képtelenek vagyunk egyedül élni, vagy útitársara van szükségünk. Az is lehet, hogy nem állunk még készen a teljes odaadásra és közvetlenségre. Talán nem is tudnánk mit kezdeni egy ilyen mély, elkötelezett szeretettel. Esetleg meg is ijesztene. Vagy rettegnénk, hogy egyszer elveszítjük.

Ne légy hát igazságtalan magadhoz! Kapcsolataink által tanulunk, és minden szerelemmel egy még nagyobb szerelemre válunk képessé, míg végül magunkhoz merjük vonzani ikerlelkünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése