2012. szeptember 26., szerda

A szív útja
"A szív útja a bátorság útja.
Magunk mögött hagyjuk a múltat, és engedjük, hogy megérkezzen a jövő."
Osho


Sokan nem megélik az életüket, az adott pillanatot, amiben vannak, hanem csak lézengenek ezen a földön.  Nem mernek lépni attól félve, hogy talán nem lesz újabb esélyük.
Talán nem találnak más munkát.. Olyat, amiben kibontakozhatnak, ami kielégíti őket. Talán nem lesz más barátjuk, csak az, aki kihasználja, érzelmileg leszívja, de mikor neki lenne rá szüksége, nem ér rá.
Talán nem lesz párjuk, ha elhagyják azt, aki mellett igazából boldogtalanok. Félnek az egyedülléttől, a magánytól, attól, hogy esetleg másnak nem kellenek, ezért inkább nap, mint nap önmagukat, a saját érzéseiket/ megérzéseiket elnyomva élnek egy olyan emberrel, akinek már rég nem kellene az életükbe lennie.
Légbuborékokat kergetnek, álmokat szőnek, és ha ez összetörik, kiborulnak. Holott, ha jobban magukba néznének, ha egy kicsit elcsendesednének, és megfigyelnék, mit üzen az a bizonyos belső hang, rájönnének, hogy mindaz, ami körülöttük történik megváltoztatható.
Minden egyes esemény, személy okkal jön az életünkbe, és mindennek az az oka, hogy tanulj belőle, fejlődj, jobb légy!  Hogy egy adott eseményből, személytől megtanuld azt, amit meg kell tanulnod.
Sokszor talán azt érzed, hogy elég volt, nem bírod tovább, feladod! Nem bírsz több csalódást, könnyet, megbántást elviselni!  Kérlek, ne tedd! Keress egy csendes helyet, pihenj el, és nézz mélyen magadba. Ránts le magadról minden olyan tulajdonságot, amivel felruháztak az életed során. Jót, rosszat egyaránt. Nézz magadba őszintén és tisztán. Mikor ott ülsz lecsupaszítva, tedd fel a kérdést: ki vagyok én? Mik azok a tulajdonságaim, ami pozitív, és mi az, amin javítanom kellene? Ha rájöttél mik ezek, gondolkodj el azokon a személyeken, akik az életed részei. Mi az, amit tanulhatnál tőlük?
De amint rájöttél mi az, amint megtanultad a ,,leckét” tovább kell lépned.
Arra kérlek kedves barátom, hogy indulj el végre az utadon! Bízz a megérzéseidben, engedd el, amit el kell engedned a boldogságod érdekében! Tanuld meg mindenből, amit meg kell tanulnod, és egy szép napon azt veszed észre, hogy rend van az életedben. Minden és mindenki ott van, ahol lennie kell.
Amikor majd kimondhatod, amit gondolsz, érzel, és nem kell visszafognod magad… Nem kell azon gondolkoznod, hogy mi lesz a mondataid következménye, mert úgyis azt mondod, amit kell… Nem kell okosabbnak, jobbnak látszanod… Aki mellett az lehetsz, aki vagy, nem az, aminek mások látni akarnak.. És így, hogy nem kell megjátszanod magad, szárnyalni fogsz! Ha mindezt átéled, érzed, akkor tudni fogod, hogy jó helyen vagy, megérkeztél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése