2011. április 19., kedd

A karma - a karmikus feladatok,,A karma az, amikor tudjuk, mit kell tennünk, s mégsem éljük meg a lehetőségeinket. Ha meg tudsz bocsátani másoknak, magad is bocsánatot nyersz. Ez a karma beteljesítésének útja.”

Minden lélek egyforma lehetőségek birtokában van a Teremtéstől kezdve, de hogy hová jutott el, a spirituális fejlődésben, az nem az ,,eleve elrendelés” sorsa, hanem a saját szabad akaratának következménye. Bármilyen rossz helyzetbe kerülünk, mi teremtettük meg magunknak, az által, hogy korábban nem vettünk tudomást az ok-okozati törvényről. A mi választásunk, hogy ott vagyunk, ahol vagyunk. Ez legalább annyi önbecsülést, és méltóságot ad, hogy tudjuk: saját hibáinkat mi magunk követtük el, és nem Isten büntet bennünket.

A lélek a halál beálltakor kiszabadul a test (anyag) börtönéből, és szabad lesz. De Földi tartózkodásából megőrzi a világi tapasztalatokat és tudatalattijában tovább él. Mikor a lélek újra leszületik, ezek a tapasztalatok ott élnek bennünk továbbra is tudatalatti szinten. 

Amikor a lélek útja egy bizonyos életben halállal véget ér, és egy idő után új testben megszületik, nem a nulláról kezdi, hanem ott folytatja, ahol abbahagyta. Ugyanazon hibáival szembe találja magát, új lehetőséget teremtve, hogy jóvátegye tévedéseit, hibáit azzal, hogy ebben az estben szenvedő alanyként viseljen el olyan megpróbáltatásokat, amelyeket ő okozott másoknak.

Ha valakit becsapsz, megkárosítod- magadat csapod be, károsítod meg, mert előbb-utóbb ezekkel neked is szembe kell nézned, meg kell tapasztalnod. Ez az ok-okozati törvény.

Ezeket a karmikus feladatokat le kell győznöd ahhoz, hogy a következő életedbe már ne vidd át. Mert mindaddig szembe kerülsz ezekkel a problémákkal, mindaddig viszed tovább egy következő életbe, amíg meg nem oldod, meg nem bocsátod, el nem engeded.

A lélek fejlődésének időről időre több életre van szüksége, hogy elérje a tökéletes állapotot, hogy ne kelljen újra és újra testet öltenie, újra születnie.

Azt, hogy kik voltunk, vagy mikor éltünk, több módon is kideríthetjük. Lehet ez hipnózis, regresszió, asztrológia, vagy numerológia/ számmisztika.

A számmisztika segítségével módunk van arra, hogy megtudjuk ebben az életünkben milyen karmikus feladatokat kell teljesítenünk. Ez nagyon sokat segít abban, önismeretre tegyünk szert, és kiegyensúlyozottabban élhessük életünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése