2011. április 11., hétfő

A változás útja



,,Ha ráhangolódsz valódi vágyaidra, nem kell küzdened vagy mérhetetlen erőfeszítéseket tenned. Könnyedség, és boldogság kíséri lépteidet. Saját gazdagságod vesz körül. Pontosan ez illet meg.”

Új életed, óvatosan kezdd, nehogy túlterheld magad. Lépésről lépésre haladj a kitűzött irányba.
Először olyan tervekbe kezdj, amit könnyűszerrel megvalósítasz, így bátrabban látsz neki a nehezebbeknek. Céljaid soha ne veszítsd szem elől, de azt se hidd, hogy egy csapásra el kell érned őket. Ha szándékaidat észben tartod, semmit nem kell a sorstól kicsikarnod, mert szinte gyerekjáték lesz megtalálnod azokat a lehetőségeket, kiskapukat és segítőket, amelyek, és akik célod elérésében támogatnak. Akkor is döntenünk, kockáztatnunk kell, ha ráhangolódtunk a vágyainkra, de így sokkal egyszerűbb dolgunk lesz.

Ám, aki azt hiszi, hogy mindent azonnal és egyszerre kell megváltoztatnia, az könnyen túlterhelheti magát, mert vágyaihoz még nem nőtt fel, és a létrehozott rezgésteret nem tudja megtartani. Természetesen bármit elérhetünk, csakhogy a kitűzött cél nem mindig tesz minket boldoggá. Olykor a saját igényeinkkel sem vagyunk tisztában, és kicsinyességünk vagy elhagyatottságuk érzése nem engedi, hogy boldogok legyünk.
Ha azonban lépésről lépésre haladunk, menet közben felnövünk a feladathoz. Az utunkat kísérő változásokkal egyetemben magunk is változunk, és gyakran a vártnál is hamarabb érünk el olyan eredményeket, amelyeket eddig lehetetlennek tartottunk.

Boldogok vagyunk a cél felé vezető úton, és boldogok vagyunk akkor is, mikor célhoz értünk. A célnál új tervek fogalmazódnak meg bennünk, mert tovább fejlődünk, és további utunkhoz új, izgalmas és nagyobb célokra leltünk.

Az egyetlen bizonyosság az életünkben a változás. Az életünkben bekövetkezett változásokat befolyásolhatjuk, és irányíthatjuk. Akárha autót vezetnénk: hiszen nem csak a célhoz érni jó, hanem vezetni is. Ha örömmel vezetünk, és biztonságba érezzük magunkat életünk volánjánál, akkor sorsunkat úgy irányíthatjuk, ahogy akarjuk.

Érdemes feljegyezni, mindazokat a dolgokat vagy tulajdonságokat, amiket el szeretnél érni, hogy tisztában legyél, mit szeretnél az életedben megváltoztatni vagy kialakítani. Merj nagyot gondolni! Bármennyire is ,,lehetetlennek” tűnik is. Írj le mindent, a lehető legpontosabban, a legrészletesebben. Gondolkodj ciklusokban: hol szeretnél tartani 5 év múlva? 10 év múlva? Fesd a jövődről a lehető legszebb képet! A hosszasan megőrzött rezgésterek hatalmas erőre tesznek szert. Gondolj mindig a hosszú távú hatásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése