2011. február 17., csütörtök

A hit


,,Csak akkor lehetünk hűek másokhoz, ha bízunk önmagunkban.”
Néhányan úgy gondoljuk, hogy bízunk önmagunkban, de ha jobban megvizsgáljuk, kiderül, hogy valójában az eszünkben, mások elméleteiben - egy könyvben, egy tanítóban bízunk. Hajlamosak vagyunk az önbizalmunkat másoknál-jósok, guruk- keresni. Mindenhol keressük önmagunkat, csak önmagunkban nem. Mindaddig nem találhatunk rá a beteljesedésre, míg fel nem leljük önmagunkban, a mindannyiunk számára elérhető végtelen tudáshoz vezető közvetlen csatorna formájában.  Sokkal többet tudunk, mint azt gondoljuk, meg kell tanulnunk jobban bízni legmélyebb intuíciónkban és bölcsességünkben, mint döntéseink forrásában és döntőbírájában. Ha ezt elfogadjuk, ez nem csak énképünk javulását vonja maga után, a bizalom minden területre kiterjed, és végül felismerjük, hogy a szellem ott munkálkodik bennünk, ahogy embertársainkban, és minden létező dologban is.
Ha megtanulunk bízni az univerzum alapvető, magától értetődő bölcsességében és törvényeiben, és életünk rejtélyes folyamatában annak hullámhegyével és hullámvölgyével, rájövünk, hogy akárhová is lépünk, nem térhetünk le az útról. Ha megvalósítjuk a bizalom e szintjét, teljesen megváltozik az életünk.
Mindig érezhetjük szívünkben ezt a kapcsolatot, bizalmat, de ehhez először ki kell szabadulnunk az értelmünk ellenőrzése alól. Azaz meg kell tanulnunk bízni abban, hogy testünk ösztönös bölcsessége révén tudja, hogyan mozogjon, mit tegyen, hogyan gyógyítsa meg önmagát. Hagynunk kell, hogy elvégezze feladatát. Ahhoz, hogy önbizalmunk elérje a legmagasabb szintjét, meg kell nyilvánulnia, fizikai, mentális, spirituális szinteken egyaránt. Saját tapasztalatainkra fordítsunk figyelmet, ne arra, mit javasolnak a könyvek és mesterek. Megtanulhatunk bízni abban, hogy testünk mindenféle filozófiák segítsége nélkül is nagyszerűen képes gondot viselni önmagára, amint hajlandóak vagyunk odafigyelni rá, és engedni, hogy megnyilvánuljon, felfedezzük mit tud, és mire képes testünk.  Elménk nem csak irattárként, számítógépként képes működni, hanem rádióadóként is, és bármilyen adóra képes ráhangolódni. Az információk nem az agyunkból, hanem általa jutnak el hozzánk.
Bízzunk meg az intuíciónkban, érzéseink olyan, a tudatalattiból származó üzeneteket közvetítenek nekünk, amelyek segítségével képesek leszünk gyorsabb, és átfogóbb döntéseket hozni.  A hit nem csak azt jelenti, hogy hiszünk, reménykedünk abban, hogy körülményeink mindig a javunkat szolgálják. Ez a hit a magasabb rendű bölcsességen alapuló közvetlen felismerés, és együtt jár azzal a bátorsággal, amely által képesek vagyunk megbízni abban, hogy életünk minden egyes eseménye a mi magasabb rendű érdekeinket szolgálja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése