2011. március 14., hétfő

A tudatosabb élet



,,Változz meg, és megváltozik a világ.”

Az affirmációk gyakran elismételt, pozitívan megfogalmazott mondatok. A leggyorsabban affirmációkkal alakíthatjuk ki vágyaink ideális rezgésterét, és programozhatjuk át célzottan agyunkat, mindenekelőtt azért, mert ezt bárhol gyakorolhatjuk. Tudatunkban a régi programok lassacskán megszűnnek, újjárendeződnek. A lényeg csupán az, hogy mélységesen higgyünk affirmációnkban. Szívvel-lélekkel át kell éreznünk, hiszen azt fogjuk életünkbe vonzani, amit csakugyan érzünk és hiszünk. A hit hegyeket mozgat.

Mindenkinek megvan a saját vágya, kívánsága, célja. A legjobb, ha azt az a megerősítést választod, ami a legjobb érzéssel tölt el, és amelyikkel szemben a legkisebb ellenállást érzed. Az affirmációknak mindig meghitt, kellemes, biztonságos érzést kell keltenie. Ha úgy érzed, hogy félni kezdesz, vagy magad sem hiszel abban, amit mondasz, válogasd addig az affirmációkat, amíg ellenérzés nélkül el tudod gondolni, vagy mondani őket.

Ha mégis úgy érzed, hogy erőltetett, és erőt rabló, gondolatban lépj hátra egy lépést. Amennyiben úgy szól: ,,megérdemlem, hogy gazdag legyek” , ám érzed, hogy állandó kétségeid vannak ezzel kapcsolatban, és magadban mégsem vagy benne biztos, hogy megérdemled, akkor válassz egy másik mondatot. Talán jobb érzés lesz azt mondani, hogy ,,gazdagnak lenni jó dolog” vagy ,,szeretem a pénzt”.

Legjobb, ha olyan affirmációt találsz ki, amik illenek hozzád, és erőt adnak neked. Sok embernek például nehéz kimondani azt, hogy ,,szeretetre méltó vagyok.” Talán életük során túlságosan is mély meggyőződésükké vált ennek ellenkezője, sőt esetleg túl sokan erősítették meg őket, hogy ez így van. Talán nem kelt ellenérzést bennünk, és több erőt ad, ha azt mondjuk: ,,szeretem magam” vagy ,,egyre gyakrabban szeretem magam”.

Ha rátaláltál a legjobb affirmációra, magadban, vagy hangosan ismételgetheted. Minden pillanatban érezd, mennyi bizakodással tölt el ez a mondat. Mondhatod többször, vagy egyetlen egyszer. Mindaddig, amíg úgy érzed, mondatod erőre kapott. Ha úgy érzed, kétségek lesznek rajtad úrrá, fogalmazd meg újra a mondatot, és ismételgesd mindaddig, amíg megérzed a belőle áradó békességet, és erőt. Még erőteljesebbé tehetjük, ha adóvá válunk. Tehát, miközben mondogatjuk, gondoljunk arra, hogy energiát árasztunk, és aki fogékony erre az energiára, az vesz is az adásunkat. Minél tisztább az energia, annál könnyebben fogható. Minél találóbb az affirmáció, és minél jobban azonosulunk vele, annál erősebb a sugárzott energia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése