2011. március 24., csütörtök

Légy boldog: Légy önmagad!



,,Igazi boldogság nem abból fakad, ha magunkkal foglalkozunk, hanem abból, ha átadjuk magunkat a méltó célnak.”

Minél gyorsabban kerülsz összhangban magaddal, annál hamarabb vesz életed olyan fordulatot, amelyet mai tudásoddal talán még csodának hinnél. Ha nem vagyunk összhangban valódi lényünkkel, érzéseinkkel, vágyainkkal és kívánságainkkal, vágyakozásunkat gyakran mások elégítik ki pótszerekkel, méghozzá könnyedén, mivel vágyaink öntudatlanok vagy számunkra nem elfogadhatóak. A boldogság iránti vágy például olyan igény, ami igen könnyen válik mások játékszerévé. Ma már irdatlan ipara van az emberi vágyakozás kizsákmányolásának. Mutatós áruházak, bevásárlóközpontok térítenek el szánt szándékkal saját, lelkünk mélyén meghúzódó vágyainktól, azzal kecsegtetve, hogy hamarosan boldogok leszünk, ha engedünk a csábításnak. 

Ám, ha ismét rátalálunk a saját érzéseinkre, könnyen felismerhetjük, ki és mi az, ami tartósan gazdagabbá teszi életünket. Nem dőlünk be mindenféle ámításnak, sőt ezek nagy részét észre sem vesszük. Tudatosan kiszűrjük a látszat megoldásokat. Továbbra is látni fogjuk, mi vesz körül, de többé nem vonzanak mindenféle pótszerek. 

Miként hangolódhatunk rá magunkra? Gondold végig! Mire van szükséged ahhoz, hogy boldog légy? Rendben. És mire van szükséged ahhoz, hogy valóban boldog légy? Mi az, ami nélkül élni sem tudsz? Mit szeretsz magadon? Mi az, amit senkinek nem szabad megtudnia rólad? Mit ,,kell” eltitkolnod? Mi az, amit még magad előtt is rejtegetsz? Mi az, ami miatt szégyelled magad? Mi az, ami miatt elítéled magad? Mi az, amit nem mersz kiélni? 

Válaszaid valódi vágyaidról és félelmeidről lebbenti fel a fátylat. Minél inkább elutasítod őket, annál távolabb kerülsz önmagadtól. Minél inkább vállalod, minél őszintébben bevallod őket, annál hitelesebb személy leszel. Vállald fel magad lényed minden területével! Mindenkinek megvan az árnyoldala. De ki tartana ezért rossznak? Lehet, hogy éppen ebben csillan meg tehetségünk. Lehet, hogy innen fakad ötleteink vagy gyógyulásunk forrása, innen ered túlélési ösztönünk. 

Csodálatos, páratlan személyiség vagy! Természetesen te is hoztál magaddal terheket. Szeresd magad ezekért a terhekért! Szeresd magad a tévelygéseidért! Ez vagy te. Ez tesz emberré. Ha tökéletes lennél, már megvilágosodtál volna, és nem itt lennél. És légy őszinte, kit érdekel, egy tökéletes személy? Aki tökéletes, az másokkal csak saját tökéletlenségeit érezteti. Minél inkább vállalod, minél hamarabb elfogadod, és jobb megvilágításba helyezed árnyoldalad, annál tökéletesebb lesz a boldogság érzése.
Ha vállalni tudod magadat olyannak, amilyen vagy, magadra találsz. Ha többé nem kell színlelnünk, látszatküzdelmeinknek is vége. Elfogadhatunk mindenkit olyannak, amilyen. Légy egyszerűen önmagad! Vállald személyiséged minden oldalát! Isten hozott a tökéletlenek között! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése