2011. március 10., csütörtök

Félelmek nélkül



,,Nem vagyunk mások, csupán gondolataink eredménye. A gondolatainkkal keletkezik mindaz, ami minket alkot. Gondolataink erejével teremtjük magunk körül a világot.”

A híradó és az újságok a félelemkeltés legtökéletesebb eszközei. Hatásukra folyamatosan védekező tarásba szorulunk. Testünket ez túlterheli, egyre gyengébbnek, és erőtlenebbnek érezzük magunkat. Hamarosan kiutat sem látunk már. A híradóban hallhatunk árvízről, munkanélküliségről, terrortámadásról, valamint értesülhetünk róla, hogy mi magunk is hasonló támadások célpontjává válhatunk. Miután borús képekkel ecsetelte a világ minden tájáról összeszedett szörnyűségeket, a műsorvezető ránk néz, mosolyog, és jó éjszakát kíván. Ezek után vajon milyen jó éjszakára gondol?
Ugyanez a helyzet a filmekkel is. Milyen filmeket nézel? Hősöd kilátástalan helyzetbe keveredik, meghalnak szerettei, megbetegszik, tönkremegy? Egy jó film, mindig az érzelmeidre hat. Látszólag 90 percig nézel egy filmet, élsz ezekben a drámákban. De a hatása sokkal tovább tart. A vonzás törvénye működik, és mi egyre jobban azonosulunk azzal, amivel valójában nem is akarunk.
Ha gondolatainkat fogva tartja a félelem, csupa olyan tapasztalatokat vonzunk az életünkbe, amely félelmeinket alátámasztja. Hasonló a hasonlót vonz. Félelmeinkkel pontosan azt teremtjük meg, amitől félünk.  Stresszes állapotban intelligenciánk és tudatos érzékelésünk csökken, nem tudunk világosan gondolkodni, és megfontoltan dönteni.  Emlékeinket éjszaka raktározzuk el. Ha stresszes állapotban és megfélemlítve alszunk el, ezzel az energiával nem csak az álmainkat fertőzzük meg, hanem az emlékezetünkben is elraktározzuk félelmeinket. Minél közelebb esik időben az élmény az elalváshoz, annál élénkebben épül be az emlékezetünkben.
Hogy lehet ezen változtatni? Nagyon egyszerűen: lépj ki ebből a bűvkörből! Próbáld ki egy héten át: csak tartalmas könyveket olvass, bátorító filmeket nézz. Olyanokkal találkozz, akiket kedvelsz. Hallgass felemelő zenét, írj naplót, jegyezd fel gondolataidat.
Azok a hatások, amelyeknek kiteszed magad, befolyásolják rezgéstered, vagyis különféle érzelmeket és érzéseket keltenek. Abba az irányba fejlődj, amerre valóra válhatnak álmaid! Minél többször elismételsz valamit, annál valóságosabbá válik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése