2012. június 8., péntek

A szabad akarat


Mindennapi életünk választások sorozatából, és a szabad akarat gyakorlásából áll. Eldöntjük, hogy mit együnk reggelire, végezzünk e testmozgást..stb. A körülményeinktől függően megtapasztalhatunk számtalan, illetve kevés választást is. Bizonyos problémák, körülmények korlátozhatják döntéseinket. De ugyanakkor hatalmunkban áll megválasztani, hogyan reagálunk a körülményekre.
Sokszor előfordulhat, úgy érezzük, ezeket a döntéseket mások hozzák meg helyettünk. Azonban akkor is van más választásunk, de el kell fogadnunk az azzal járó következményeket. Ha ez sikerül, képesek leszünk tudatos döntéseket hozni.
Meg kell tanulnunk bízni a tudatalatti erejében. Lehet, hogy az élet olyan dolgok elé állít, olyan embereket vonzunk be az életünkbe, amiket/akiket nem szeretnénk. De a tanulási folyamataink miatt, mégis szükségünk van ezekre az eseményekre, személyekre. Mikor azon tűnődünk, hogy a helyes utat választottuk e, a megfelelő személlyel élünk e, a megfelelő állásban dolgozunk e, felismerhetjük, hogy mi választottuk a környezetünkben élő embereket, és mi választottuk a körülményeket. Ha ezt tudatosítjuk magunkban, eljutunk oda, hogy elfogadjuk a döntéseinket, és rájövünk, hogy hatalmunkban áll ezeken a dolgokon változtatni, és eldönteni, hogy pozitív, vagy negatív dolgokat teremtsünk, illetve, hogy pozitív, vagy negatív módon fejezzük ki önmagunkat. Lehet, hogy félünk döntésein súlyától, de minél többre értékeljük azt, hogy van választásunk, annál inkább képesek leszünk eldönteni, miképp nyilvánítjuk ki energiáinkat, és hogyan fejezzük ki magunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése